PDF Viewer

PDF Printers / Writers

PDF Printers / Writers zijn zogeheten Virtuele printers. Wanneer u bij een programma op “Afdrukken” klikt zoals u gewoonlijk doet wanneer u iets op papier wilt printen en dan de virtuele PDF printer selecteert en op de “afdrukken” button klikt, zal er in plaats van een papieren print die uit de printer gerold komt een PDF bestand van uw bestand aangemaakt worden.

PDF Creator

De opensource software genaamd PDF Creator is software waarmee u vanuit vrijwel ieder programma een PDF bestand kunt aanmaken. PDF Creator is een virtuele printer welke u kunt selecteren wanneer u op “afdrukken” klikt in een van uw programma’s. Zo kunt u bijvoorbeeld uit Microsoft Office programma’s zoals Word en Excel een PDF bestand aanmaken, maar ook vanuit bijvoorbeeld Photoshop, Paint en Microsoft Outlook. Tevens plaatst PDF Creator geen watermerk over uw PDF bestanden.

Naast PDF bestanden kunt u ook JPG, PNG, TIFF, BMP, PS, PCX en EP bestanden aanmaken en zijn PDF bestanden te beveiligen.

download pdfcreator

Cute PDF

Een van de meest bekende PDF printers / writers is Cute PDF. Met Cute PDF kunt u vanuit diverse programma’s waaronder de Microsoft Office Programma’s, Adobe Photoshop en andere tekst en beeldverwerkings programma’s direct PDF bestanden aanmaken middels deze virtuele print software. Wat u in uw verwerkingsprogramma ziet krijgt u als PDF bestand via Cute PDF. De Cute PDF software is gratis voor persoonlijk en commercieel / zakelijk gebruik.

Cute PDF plaatst geen watermerk over de door u aangemaakte PDF bestanden en het bezit ook geen reclame. Wanneer u op “afdrukken” klikt in uw programma en Cute PDF als printer selecteert volgt de rest zichzelf.

download Cute PDF

doPDF

Deze PDF printerdriver is erg in opkomst qua populariteit. DoPDF kan net als de andere programma's vanuit ieder Windows programma direct een PDF bestand maken via de afdruk / print mogelijkheid van de applicatie. Ook DoPDF is freeware en dus volledig gratis voor persoonlijk en zakelijk gebruik. Ook heeft deze PDF driver geen Ghostscript nodig om PDF-documenten te kunnen genereren, voegt geen ongewenste advertenties en geen subtiel watermerk toe.

Hoe hoopt de maker van do PDF dan toch wat geld te verdienen? Bij het printen zie je in het doPDF-scherm (bij kiezen opslaglokatie van pdf-document) zie je de vermelding en verwijzing naar novaPDF. Nova PDF is een soort grote broer van dopdf en van dezelfde maker met natuurlijk veel meer functies / mogelijkheden. Maar Nova PDF is natuurlijk niet gratis.

DoPDF 7.2 build 363 is maandag 2 mei 2011 uitgebracht. Deze nieuwe release bevat voornamelijk fixes en weinig nieuws. Download hieronder de meest recente versie van Do PDF.

download doPDF

PDF24 Creator

PDF is een populair bestandsformaat dat erg geschikt is voor alle type tekst en beeld documenten. Maar het was een tijd terug geen eenvoudige taak om een goede PDF te genereren. PDF24 Creator zorgt ervoor dat het maken van een PDF document net zo eenvoudig is als het afdrukken van dat document. Natuurlijk zijn er ook andere programma's die hetzelfde kunnen, maar PDF24 Creator kan het goed opnemen tegen andere bekende PDF printers.

Het maken van een PDF is hetzelfde als het printen van een document. Het programma is zichtbaar als icoon tussen de andere geinstalleerde printers. Vanuit het optie scherm bij afdrukken kies je een andere printer en in dit geval is dit dan de virtuele printer PDF24.

PDF24 Creator

PDF Lees software | PDF Print software